събота, 3 април 2021 г.

5 финансови съвета за предприемачи за първи път

Да бъдеш предприемач е достатъчно трудно - иновации с нови идеи , превръщане на концепциите в продукти, управление на екипи от талантливи хора - дори без въпросите на управлението на финансите . Лошата финансова грамотност и управление на капитал е ахилесова пета за изобилие от предприемачи , което означава, че съвременните бизнес лидери просто не могат да си позволят да поемат никакви рискове, когато става въпрос за управление на парите си . 

Ако сте в ранните етапи на предприемачеството , вероятно няма да можете да си позволите нивото на счетоводни и финансови услуги, от което вероятно се нуждаете. За да запълните тази празнина, ще трябва да се закопчаете и да ударите книгите. 

Ето пет финансови съвета, които ще ви помогнат да избегнете грешни стъпки в предприемаческия си път.

1. Увеличете и поддържайте кредитния си рейтинг

Ако някога искате да вземете назаем пари, за да изкарате зараждащия се бизнес, ще трябва да имате солиден кредитен рейтинг, който да ви подкрепя. Даването на пари под наем за нови начинания е изключително рисковано за заемодателите и вашият кредитен рейтинг ще бъде един от най-важните фактори, които те използват, когато определят правото ви на заем.

Неща като отговорното използване на кредитни карти са градивните елементи на добрия кредит, но това не означава, че не можете да отрежете някои ъгли, за да накарате резултата си да се изправи. Нови програми като Experian Boost ви позволяват да добавяте със задна дата навреме плащания като сметки за телефон или интернет към вашата кредитна история , като по този начин вдигате резултата си малко по-високо. Може да не звучи много, но това малко може да означава разликата между заем и приятелско ръкостискане. 

2. Използвайте лични средства - ефективно

Според Асоциацията на малкия бизнес личното финансиране е далеч най-често срещаният източник на капитал за стартиращи компании, като 64,4% от новите фирми ги използват, за да излязат от земята. Личните финанси са чудесен начин да задействате бизнеса си, но трябва да внимавате; това небрежно може да навреди както на вашата компания, така и на текущата ви сметка. 

Най-важното нещо, за което трябва да имате предвид, е прекомерните такси. Личното финансиране на малкия бизнес обикновено включва големи трансфери в доларови суми, които могат да доведат до стремително високи такси, добавяйки ненужно бреме.

3. Разработете бюджет

Единственият начин да поддържате финансите си във върхова форма е да положите усилия за ефективното им управление. Дори и най-мислещите количествено бизнес лидери няма да могат да смачкат всички цифри в главата си. Ако искате да останете на върха на всичко, ще ви е необходим бюджет, който да ви поддържа стабилен. 

Всеки бизнес ще се нуждае от различен тип бюджет поради специализации в бранша. Ако нямате баланс, който да разгледате, въпрос на време е дори да не можете дори да определите дали губите пари или ги правите.

4. Създайте спешен фонд

Предпочитан финансов директор съобщава, че от всички фирми, които се провалят, 82% го правят поради проблеми с паричните потоци. Както показа пандемията, постоянният бизнес далеч не е гаранция в този свят. Всеки, който иска да осигури устойчивост през ранните етапи на своя бизнес, трябва да го направи с спешен фонд. За първи път предприемачите няма да могат да съхраняват огромни суми в брой за един дъждовен ден и това е добре. Дори само да имате малко под ръка, за да покриете ведомостта в краен случай е по-добре, отколкото да нямате нищо. 

5. Познавате данъчните разпоредби

Да управляваш малък бизнес означава да навлезеш дълбоко в блатото с данъци - блато, от което неподготвените наистина никога не се връщат. За да предотвратите неочакваните данъци да възпрепятстват растежа ви по-късно, направете домашното си сега. 

В IRS експлоатира обширна база от знания по отношение на данъците, че малките предприятия могат да очакват да се сблъскате, но дори и това не може да бъде достатъчно. Изследвайте и данъците на вашия град, окръг и щат, за да знаете точно какво ще трябва да върнете в бъдеще. 

Познаването на тънкостите на финансите на малкия бизнес може да окаже огромно въздействие, когато става въпрос за определяне кой бизнес успява и кой се проваля. Преминаването в предприемаческата игра винаги ще бъде страшно, но дори и малко финансови знания как могат да направят всичко различно.

7 тайни на истински успешните лични марки

Създаването на солидна марка е от съществено значение за вашия успех в каквато и област да влезете. Тези седем съвета ще ви помогнат да изгр...