четвъртък, 4 март 2021 г.

8 причини, поради които не трябва да бъдете предприемач

 Да си предприемач изглежда забавно, нали? 

Става въпрос за това, че ви отвеждат на частни самолети, печелят милиони само месеци след стартирането на вашия бизнес и публикуват мемове за това как „Обичате да бързате и сте # killingit!“ 

... Отрицателни. 

Изборът на пътя на предприемачеството е избирането на тъмен, неравен, изкривен път, където в края влакът мълчаливо ускорява точно към вас с изключени светлини. 

Хората говорят много за това колко невероятно е да си предприемач, но често оставят неудобните части - известни още като студената твърда истина. 

В живота познаването на причините да не правиш нещо може да бъде също толкова ценно, колкото да знаеш причините да ги направиш. 

Така че в духа на поддържане на нещата в реалност и за да помогнете за поставянето на нещата в перспектива за всички начинаещи предприемачи , има едни причини, поради които предприемачеството може да не е за вас. 

1. Смятате, че Instagram е реалният живот

Гледането на истории за частни самолети, пищни ваканции, изискани ястия и Lambos е страхотно, но това не е истинският живот за повечето предприемачи. 

Ако вярвате, че това е свързано с предприемачеството, тогава ви очаква едно съкрушително душевно пробуждане. 

Виждал съм от първа ръка предприемачи в Instagram, които са довели „фалшификат, докато не успееш“ до крайности. 

Всеки истински бизнес и предприемачът зад него са изправени пред ежедневни борби за издърпване на косата, изкривяване на червата и смъртни клопки. Повечето хора обаче не искат да ви показват паденията и лошите времена, които се случват зад кулисите. 

2. Няма изкупителни жертви

Когато нещата се объркат (и те неизбежно ще го направят), това е на 100% само за вас. Всичко е по ваша вина. Това е просто част от концерта. 

Когато стартирахме първия си технологичен продукт преди години, той се срина поради притока на нетърпеливи потребители. Вината ми беше, че се разби. Разбира се, технически това беше колективно усилие на инженерите, дизайнерите и продуктовите хора ... но това беше моята компания и моят продукт, така че аз бях виновен. 

Получихме десетки хиляди язвителни съобщения от разгневени потребители, всичко това в рамките на няколко часа. Бях принуден да отстранявам неизправности в реално време и да съставям стратегия, за да отстраня проблема както на инженерния фронт, така и на фронтовете за поддръжка на клиенти. Няма ръководител, управител, директор или „ръководител“ на нещо, на което да се обърне внимание, когато нещата се объркат ужасно. Най-долу: Вие сте отговорни. По-добре си сложете капачката за решаване на проблеми и я разберете. 

3. Уикендите не съществуват 

„Без почивни дни“ е истинско нещо. Ако живеете за уикенда, предприемачеството не е за вас. Няма такова нещо като „чекиране“ в 17:00 в петък и „чекиране“ в 9:00 в понеделник. Никога не плащаш. Някога. Това е твоят живот - всеки. Единична. Ден. Каква е разликата между вторник и събота за мен? Не много. Не вярвам да се изгорите - това не е от полза за никого ... но вярвам в това да оставате винаги на върха на нещата. Мисля и обслужвам бизнеса си 365 дни в годината. Ако не можете да увиете главата си около тази концепция, останете да правите това, което правите. 

4. Нямате дебела кожа 

Самостоятелното зачеркване е страшно и не всеки ще се съгласи с решението ви - включително и особено вашите приятели и семейство. 

Ако позволите на тези негативни мнения да ви подтикнат и лесно да повлияят на избора ви, преди дори да сте започнали, ще ви бъде невъзможно трудно да управлявате бизнес. Ще трябва да взимате стотици решения, определящи бизнеса всеки ден, така че ако непрекъснато се угаждате въз основа на мнението на други хора, ще се окажете нещастни. 

Научих се да развивам невероятно дебела кожа. От това, че са ми казали, че моите идеи са твърде надути, получавайки стотици откази от инвеститори, до да ми кажат, че нещо не е възможно за мен. Тези неща просто се търкалят от гърба ми сега. Бъдете маниакални относно това, което изграждате и винаги вярвайте в себе си. 

5. Думата „жертва“ не е във вашия речник 

Не говоря за жертване на вашия седмичен бокс клас от $ 35 това е лесно.

Говоря за продажба на всичките ви вещи, закъснение под наем, отказ от всички ваканции и празници, никога излизане с приятели и влагане на всяка последна стотинка, която имате, в това, което изграждате. 

В първите дни продавах дрехите, обувките и мебелите си. Пропуснах да платя наема си (повече от веднъж) и накарах банковата си сметка да влезе в негативи. Пожертвах ВСИЧКО, без да знам дали това, което предстои, ще си заслужава. 

По нищо не съм уникален. Това са неща, които много предприемачи трябваше да жертват, когато започнаха за първи път. Най-лудата част е, че можете да жертвате всичко това и пак да не го направите. И така, дали сте на кръг руска рулетка? 

6. Трофеи за участие не съществуват 

Не получавате потупвания по гърба, за да се покажете, да си вършите работата и успешно да маневрирате през възходи и падения. Това е минималният минимум, който се очаква от вас. Още рано забелязах, че някои от най-успешните хора, които някога съм срещал, са имали особена странност за тях. Те прекараха невероятно кратко време, за да отпразнуват своите победи. По времето, когато шампанското тапа се удари в земята, те вече се бяха заели със следващото нещо. Някои от тях дори не пуснаха шампанското ... 

Ако се нуждаете от постоянно одобрение и валидиране за работата, която вършите, или ако лесно се обезсърчите и немотивирате, когато хората не ви казват, че сте страхотни, продължете. Не получавате златни звезди, за да си вършите работата като предприемач. Честно казано, не бива да получавате златни звезди никъде, за да направите минимума. 

7. Жадувате за сигурност и стабилност 

Това са две неща, които определено НЕ се гарантират. 

Да си предприемач означава, че няма предпазна мрежа и не знаеш дали утре ще бъде невероятно или s *** ще удари фена. Вървиш по въже 100 фута над вулкан, който може да изригне по всяко време. Преживях пандемия, тежка конкуренция, липса на средства и нямаше друг изход освен напред. Всичко е или нищо. По своята същност поемате гигантски рискове, като тръгнете по този път, така че се уверете, че можете да се справите с неизбежната непредсказуемост. 

9. Грижа ви е само да забогатеете 

Няма да издържите дълго, ако затова сте избрали да бъдете предприемач. 

Трябва наистина да искате да създадете нещо страхотно за хората и трябва да бъдете запалени по това, което правите. Бихте могли да отидете години, преди да забиете злато, така че по-добре вярвайте в това, което правите.

Изминах 4 години, без да получавам заплата от моите компании, за да мога да запазя колкото се може повече пари в бизнеса си, доколкото можех. В крайна сметка адвокатите ми казаха, че нарушавам закона, като не получавам заплата като служител на моята компания, и силно препоръчаха да си платя сам. Неохотно взех малка заплата . 

В момента съм най-слабо платеният човек в цялата си компания. Знам, че това няма да е вечно, но знам, че заплатата ми е най-малко важното в този момент. Всичко това е да се каже, че аз не правя нищо от това само за парите, нито вие. Ако работите усилено, за да бъдете най-добри в това, което правите, и да донесете стойност на живота на хората, парите в крайна сметка ще последват. 

Ако нито една от тези осем причини не ви е уплашила, тогава ... Поздравления! Ти направи разреза.

7 тайни на истински успешните лични марки

Създаването на солидна марка е от съществено значение за вашия успех в каквато и област да влезете. Тези седем съвета ще ви помогнат да изгр...